dilluns, 1 de juny del 2020

DIA 46: LA TEVA FAMÍLIA

BON DILLUNS SÚPER MINIONS!! =)

Avui  us duguem una proposta relacionada amb vosaltres mateixos, amb la família i el fet de conèixer els nostres avantpassats. Coneixeu els arbres genealògics? Podríem dir que els arbres genealògics són una mena d’esquemes on, de forma molt visual, es poden veure les relacions o el parentiu entre els membres d’una família. Avui anem a descobrir-la elaborant l’arbre genealògic dels petits i petites de casa!

Font: Imágeneseducativas

Per iniciar l’activitat és molt important mantenir una conversa amb els infant per veure quins coneixements tenen en relació a la família. Parleu de la família més propera: els pares i germans, els avis, els oncles i els cosins. Després aneu una mica més lluny i introduïu la figura del besavi i la besàvia. A mesura que parleu del parentiu amb cada membre podeu fer la relació per a que entenguin que mentre que per una part els seus familiars són el pare i la mare o l’avi i l’avia, per l’altra, ells són el fill o filla i el nét o néta.  

Una vegada domineu una mica més els membres de la família, podeu començar a cercar per casa el material que necessiteu per crear el vostre arbre: papers, tisores, colors, llapis i el més important de tot, les imatges de cadascun dels membres. Una vegada tingueu les imatges us convidem a anar col·locant-les poc a poc amb els més petits, per anar recordant el parentiu que tenen amb ells. Quan tingueu el vostre arbre col·locat, podeu començar a aferrar les imatges i cercar els vostres "Pals dels noms" per anar poc a poc comparant les lletres que aneu llegint. O fins i tot podeu intentar que els infants repassin, copiïn o escriguin els noms dels familiars.
Com sempre us diem podeu emprar tota la vostra imaginació per fer-ho de la forma que més us agradi. Aquí us deixo alguns exemple de diferents arbres genealògics.

Podeu fer arbres més esquemàtics:
Font: idereberesfamilia

Altres més artístics:
Font: espaciociencia


I si ja us veieu amb ganes, podeu fer una obra d'art com aquesta!
Font: espaciociencia
Per acabar, volem proposar-vos apropar als vostres petits i petites a la gran diversitat que hi ha en els nuclis familiars avui en dia. Hi ha tants tipus de famílies com ens podem imaginar: famílies més grans, altres més petites, monoparental, reestructurades... I cadascuna d'elles és única i especial! Per conèixer algunes de les possibilitats que hi ha dins d’una família us convidem a veure el següent vídeo sobre el conte “Un puñado de botones” de Carmen Parets Luque.

Espero que us agradi l'activitat! :)

BESITOS I ABRAÇADES, 

AZU

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

VÍDEO ACOMIADAMENT

HOLA FAMÍLIES!!! A CONTINUACIÓ US DEIXEM L'ENLLAÇ DEL VÍDEO QUE HEM FET PER A ACOMIADAR-NOS. ESPEREM QUE US AGRADI. https://drive.go...